DE GEZICHTEN

over ons

Ons aanbod

20190305_153304 (1) (1).jpg

Hilda Bharosa 

Directeur & oprichter

Hilda Bharosa MSc, directeur en oprichter van Taaluiting, is sinds 1983 actief binnen het onderwijs

Het is mijn passie om steeds klaar te staan voor mensen en ze te helpen. Inlevingsvermogen is mijn kracht, daarom lukt het mij om mensen van diverse culturen, ongeacht de leeftijd, te begrijpen, te respecteren, hen bij elkaar te brengen en te overtuigen om een persoonlijk verhaal te delen.

Tijdens mijn studie heb ik kennis en inzicht verkregen om problemen binnen organisaties te analyseren, vervolgens deze op een effectieve en efficiënte wijze aan te pakken en succes te boeken. Ook verdiep ik mij graag in maatschappelijke vraagstukken. Thema’s als integratie en inburgering, ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie, opvoedingsondersteuning (ouder/kind), culturele diversiteit, ouderenzorg, jeugdwerkloosheid, vroegtijdige schoolverlaters en de problematiek van jongeren binnen het Beroepsonderwijs interesseren mij zeer.

Werken aan oplossingen voor deze vraagstukken doe ik het liefst samen. Daarom is voor mij een positieve werksfeer van groot belang in een organisatie.

Ryan Mangre

Adjunct-directeur

Mijn route naar Bharosa Taaluiting toe is erg onverwachts verlopen.

Tijdens mijn studiejaren ben ik voor een periode in Thailand actief geweest. Hier heb ik mij bezig gehouden met het in beeld brengen van de duurzame toeristische mogelijkheden die het land te bieden had en de manieren waarop deze geoptimaliseerd konden worden. Verder was het creëren en het organiseren van een internationale cursus en seminar één van mijn verantwoordelijkheden. Dit avontuur heeft mij verschillende inzichten over het management- en marketing vak gebracht. Na het volgen van o.a. een HBO International Tourism Management and Consultancy besloot ik in maart 2017 in te stappen bij Taaluiting. Met een jonge en innovatieve blik probeer ik de Nederlandse taal toegankelijk te maken voor een ieder die hier behoefte aan heeft of hiertoe verplicht is. Het besef van de essentie van een taal en cultuur, in relatie tot het goed kunnen functioneren in een nieuwe omgeving, heeft mij ertoe gedreven om in te stappen bij Bharosa Taaluiting. Hier proberen wij een brug te vormen tussen de cursisten en de Nederlandse maatschappij.

IMG-20190614-WA0011 (1).jpg

Michèlle van Vlerken

Beleidsmanager

Van jongs af aan heb ik van de Nederlandse taal gehouden. Als klein meisje las ik, als het even kon, een boek per dag. Als tiener raakte de poëzie van grote Nederlandse dichters mij diep in het hart. Daarom ben ik Nederlandse Taal en Cultuur gaan studeren, gevolgd door een meer praktische opleiding: Communicatie en Multimediadesign. Met mijn diploma's op zak werkte ik zo'n acht jaar als zelfstandige tekstschrijver en websitebouwer. 

Eind 2016 wist ik opeens dat ik iets anders wilde gaan doen. Werk waarbij ik de wereld een beetje mooier zou kunnen maken en iets zou kunnen betekenen in de levens van anderen. Zo kwam de opleiding tot docent NT2 op mijn pad. In dit vak kan ik heel creatief aan de slag met de Nederlandse taal. Maar nog belangrijker: ik kan zo een positieve bijdrage aan de ervaring van nieuwkomers in Nederland leveren. 

Ik werk sinds 2017 bij Taaluiting als docent en ondersteun nu daarnaast het management op inhoudelijk en administratief vlak.